Looking for something?

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

 1. Lottu sanoo

  Vaikka en itse aio koskaan rakentaa taloa, niin tämä oli tosi mielenkiintoinen postaus. Olen aikaisemmin luullut, että Suomessa ei voi rakentaa taloa ilman muovisia sulkuja koneellisen ilmastoinnin takia. Tsemiä projektiin!

  • mialehikoinen sanoo

   Kiitos kommentistasi ja tsempeistä!

   Tuo paperinen höyrysulku ekovillaa käyttäessä on itsellekin uusi tuttavuus. Mielestäni huippua, että nykyään on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja ja etenkin niitä ekologisia 🙂

 2. Samassa veneessä sanoo

  Jonkin verran harhaan johtavaa ja virheellistä tietoa…
  esimerkiksi Ekovillan höyrynsulkupaperi x5 sisältää muovia. Itseasiassa moni ilmansulkupaperi tai -kangas (Intello jne.) on joko suureksi osin tai jopa kokonaan muovia (usein Polypropyleeni PP). Muovitonta taloa on käytännössä mahdoton rakentaa koska tällöin pitäisi jättää mm. kaikki muovia sisältävät johdot ja putket pois sekä erilaiset styroxeristeet, askeläänieristeet jne.

  Ekovilla ei suinkaan ole puhdasta puukuitu vaan kierrätettyä sanomalehtikeräyspaperia joka varmuudella sisältää paljon kaikkea ”ei niin puhdasta ja ihanaa” eli mm. painomustetta. Lisäksi siihen on lisätty melko paljon palonestoaineita joista yksi on boori.

  Jos todella haluaa mahdollisimman luonnollista ja puhdasta eristettä kotiinsa niin kannattaa tutustua Hunton Nativoon (ei sisällä booria, mutta ei aivan pelkkää puutakaan) ja puhtaaseen puukuitueristeeseen Ehta-eristeeseen.

  • mialehikoinen sanoo

   Hei, kiitos kommentistasi! Se on totta, että ihan täysin muovitonta taloa ei varmastikaan voi rakentaa. Hyvään suuntaan kuitenkin ollaan menossa rakentamisenkin saralla, kun uusia vaihtoehtoja ja tekniikoita tulee markkinoille vanhojen rinnalle. Täytyypä tutustua tuohon vinkkaamaasi Hunton Nativoon.

 3. Jonna K sanoo

  Hei

  Mielenkiintoinen postaus. Toivoisin, että tekisit lisää kirjoituksia aiheesta.

  Miten esimerkiksi talon muu eristäminen? Oletteko käyttäneet uretaania vai pystyneet korvaamaan sen jollain muulla?

  Itseäni mietityttää kovasti maalit. Jos tekisimme ekopuutalon, niin millä seinät sitten maalaisimme. Perusmaalithan ovat hengittämätöntä lateksia eli muovia. Meneekö tässä ilmansulkupaperi hukkaan, jos pälimmäisenä on sitten muovimaali.

  • mialehikoinen sanoo

   Moikka, kiitos postaustoiveesta! Uretaania on meillä kyllä käytetty, emme tutkineet sen tarkemmin vaihtoehtoja asialle emmekä tulleet kysyneeksi rakennusliikkeeltä. Maalina 80% tiloista on Tikkurilan Harmony, joka ainakin mainostaa sillä olevan parempi vesihöyryn-läpäisevyys kuin millään muulla akrylaattimaalilla. Lisäksi olemme käyttäneet Luja maalia kovan kulutuksen tiloissa, kuten kylpyhuoneessa, arkieteisessä ja kodinhoitohuoneessa ja porrasseinällä. Mutta näistä maaleista olisi kiva kyllä vinkata vaihtoehtoja.

   • Jonna K sanoo

    Kiitos vastauksesta! Juuri harmonya mekin ollaan mietitty noista ”tavallisista” maaleista.